Öneriler/Makaleler Web & Eticaret Siteniz için Mobil Uyumluluk Çok Önemli, Yapmayanlar Google da Ciddi Kayıp Yaşayabilir.

Web & Eticaret Siteniz için Mobil Uyumluluk Çok Önemli, Yapmayanlar Google da Ciddi Kayıp Yaşayabilir.

Web Siteniz & E-ticaret Siteniz Mobil Uyumlu mu?

Nedir mobil uyumlu site, bir site mobil uyumlu nasıl yapılır.

Responsive site nedir? Tüm sorularınızın cevabını bu makalemizde bulabilirsiniz.

Umarım faydalı olur.

Aşağıda Örnek olacak responsive site görsellerine bakın. www.mosyet.com adlı sitemiz responsive olarak hazırlanmış ve her türlü cihaza uyumlu bir şekilde sunulmuştur. Mobil, tablet ve masa üstü görümünleri her cihaza göre farklı ancak aynı hedeflere yönelik çalışmalardır.

 

        

Biliyormusunuz; Mobil uyumlu olan siteler google mobil aramalarda en üst sıralarda cıkmaktadır.

Mobil uyumlu site nedir; Web veya e-ticaret sitenizin mobil cihazlarda uygun görünümde açılmasıdır. Normal eski siteler de mobil cihazlarda açılır uygun olabilir. Ancak resimlerin alt alta gelerek cihaza göre sitenin şekil değiştirmesi butonlardan, tablolara, resimlerden, yazı stillerine kadar sitenizin her boyutta cihaza göre masa üstü, tablet veya akıllı mobil telefonlarda görselinin ve yapısının farklı farklı açılmasıdır.

Responsive Ne demektir; Bu yapıda hazırlanan sitelere aynı zamanda responsive site de denmektedir. Responsive siteler bir yay gibi her cihaza göre ekranı tam doldurup sağa ve sola kayma işlemlerine ve parmak hareketi ile büyüt ve küçült hareketlerine gerek kalmadan tam kullanabileceğiniz şekilde olmasını sağlayan bir yazılım ve tasarım şeklidir.

Google dan “Fix mobile usability issues found on” veya “ Eticaret veya web siteniz mobil uyumlu değil, sayfanız mobil uyumlu görünmüyor” şeklinde mesaj almışsanız ne yapmalısınız. Bu durumda sitemiz bulunduğu konumdan daha aşağılara mı düşer diye panik etmeyin. Ancak yine de Google un bu uyarısını dikkate alın.

 

Google un bu uyarısını dikkate alın çünkü

Google sürekli kullanıcı alışkanlıklarını denetlediği için arama ve web site ziyaretlerinde cihaz kullanımının hızlı bicimde mobile kaydığını görmektedir. Daha 1 yıl evveline kadar masa üstü kullanıma oranla mobil kullanım oranı bir site için 90-10 şeklinde iken bu oran bugünlerde 50-50 civarında hatta mobil daha fazla kullanım şeklinde dönmeye de başlamaktadır.

Kendi alışkanlıklarımızdan bakarak düşünün. En çok masa üstü bilgisayarınızda mı zaman geçiriyorsunuz, yoksa eşlinizdeki mobil cihazınızda mı, bu kıyasta iş halinde çalışma ortamını ayırırsanız. Mobil çok da ağırlıklı kullanımda olduğunu söyleyebiliriz sanırım.

 

Ne yapmalısınız, Siteniz mobil uyumlu değil ise mobil uygulama mı yaptırmalı, mobil site mi ayrıca yaptırmalı veya sitenizi responsive ederek mobile uyumlu hale mi getirmelisiniz.

 

 

Responsive sitenin SEO ya yani Google aramalarında üst sıralarda bulunmasına etkisi;

 

 

En önemli husus belki de budur. Google kullanıcının her zaman faydasını düşünerek siteleri sıralar, mobil cihazdan arama yapıldığında ilgili kelime ile ilgili sonuçları getirirken mobil olamayan sitelere göre mobil uyumlu olanları tabiki daha üst sıralarda göstermektedir. Ve gösterecektir. Çünkü Google a göre kullanıcı deneyimi çok önemli bir kıstas, kullanıcı mobil cihazdan girdiği sitede ne kadar zaman harcarsa ne kadar kolay kullanır ve sıklıkla ziyaret ederse o sitenin o kadar değerli olduğunu algılar ve daha üst sırala da çıkması için konumunu yükseltir.

 

Web siteniz veya E-ticaret siteniz “ Mobil Uyumluluk Testi” geçti mi?

 

Testten Geçmediyseniz o zaman başvurun sitenizi mobil uyumlu yeni bir site olarak hazırlayalım.

 

Bakın 3 ayrı soru 3 ayrı yapılabilecek işlem var.

  1. Mobil Uygulama; Web sitenizin aynı veri tabanına bağlı olmak kaydı ile Android, IOS (iPhone, iPad) Symbian (Nokia), Blackberry ve diğer cep telefonu ve mobil cihazlar için hazırlanan web tabanlı uygulamalardır. Bunlar sitenizden bağımsız ama aynı veri tabanına bilgi gönderebilir şekilde hazırlanır. Bu tür uygulamaların web aramalarında web sitemize pek faydası olmaz. Ancak sitemizi bilen ve sitemize gelenlere vereceğimiz bilgi ile indirmelerini sağlayabiliriz. Sitenizin sürekli kişinin mobil cihazında bir kısa yol ile ulaşabileceği bir yapı olarak devamlılık açısından önemlidir. Ancak yeni kitlelere ulaşmak ve arama sonuçları ile müşteri sayımızı veya ziyaretçi sayımızı artırmaya pek faydası olmayacaktır.
  2. Mobil site; Mobil sitede yine var olan web siteniz veya e-ticaret siteniz örnek alınarak mobilde uygun açılabilecek, görselleri, butonları ve uygulamaları ile mobile tam uyumlu olan sitemizin aynı veri tabanına bağlı ama web sitemizden bağımsız çalışan m.siteadı.com şekilde sup domainde çalışan mini site yazılımlarıdır.
  3. Responsive mobil uyumlu site; Mevcut web sitenizin tek domainde çalışması hem masa üstü hem tablet hem mobil cihazlarda tek veri tabanında ve tek domainde çalışacak şekilde dizayn edilmesidir. Bu sitemizin genelde baştan hazırlanması gibi maliyeti yüksek bir model olabilir. Ancak Google gibi arama motorlarında bulunabilirlik ve ileride çıkabilecek her türlü yeni mobil yazılımlara uyumluluk açısından en sağlıklı olan seçenektir. Sitenizde kullanıcılar mobil cihazlardan aramalarda diğer uyumlu olmayan sitelere göre daha üst sıralarda bulunabilecektir.

Aşağıda hazırlanmış olan bir responsive site örneği bulunmaktadır. Her cihazda farklı bir görünüme sahip site aslında hep aynı alanları açık ancak daha basit ve kullanımı kolay olarak tasarlanmıştır.

 

    

Casper bayileri responsive e-ticarette dayneks i seçtiler.

 

Yada hazır mobil uyumlu yeni bir site sahibi olun.

Dayneks Responsive e-ticaret ve responsive web site yapımında en iyi örnekleri ile hizmetine devam etmektedir.

Siz de geç kalmadan bugün yeni bir başlangıç ile responsive siteye geçiş yapın.

 

24098 kez okundu