Öneriler/Makaleler E-ticaret sitelerin de satış artırma yöntemleri, başarılı nasıl olunur

E-ticaret sitelerin de satış artırma yöntemleri, başarılı nasıl olunur

ETİCARET SİTESİ ÇİÇEK GİBİDİR, İLGİ BEKLER

Eticaret sitesi  nasıl başarılı olur, E-ticarette başarı elde edenler neler yaptı; Bunu bilmeden anlamadan açılan her sanal mağaza hüsranla karşılaşmaktadır. Aslında hüsran sebeplerinin yapılan kritik hatalardan dolayı olduğunu veya eksik çalışmalardan dolayı olduğunun farkına bile varmazlar.

Bu tür girişimciler daha 1 yıl geçmeden e-ticaret için kurudukları hayalleri söner ve bu iş denildiği gibi kazanç vaad eden ve başarılı olacağımız alan değişmiş diye düşünüp tekrar kabuklarına, eski işlerine dönmektedirler.

Eticaret sitesi çiçek gibidir.

Oysa Bir Eticaret sitesi çiçek gibidir. Her zaman gözlemlenmelidir. Bakımı yapılmalı güncel tutulmalıdır. Günlük suyu kesilmemelidir. Reklamsız bir sitenin başarı elde etmesini beklemek oldukça büyük bir hatadır. Beğenilmek ister güneşi görmek ister, göz önünde olmalıdır. Bakım ister beğenilmek ister, fotoğrafları, açıklamaları, fiyatları güzel olmalıdır. Yaprakları temiz parlak olması gibi resimler canlı ve etkili olmalıdır, açıklamalar net, anlaşılır ve etkileyici olmalıdır. Bir eticaret sitesi nerede olduğu da önemlidir. Alıcılara vermiş olduğu hizmette ne durumda olduğunu bilmelidir.

Yol üstünde olan çiçekler en çok beğeni alanlardır. Gizli bahçedekiler daha değerlidir belki ama o çiçekleri sadece bahçe sahibi beğenir, kimsenin bundan bir haberi olmaz bahçe duvarını yıkmadıkça.  

Kendi e-ticaret sitenizi sorgulayın ;

  • Rakiplerinizin Google gibi arama motorlarındaki durumunu,
  • Rakiplerinizin fiyat politikalarınızı,
  • Rakiplerinizin kampanya, indirim politikalarını,
  • Rakiplerinizin sosyal medya sayfaları, paylaşımlarını, sizin bunlara karşı neler yapabildiğinizi,
  • E-ticaret sitenizin analizi (SEO)
  • E-ticaret yazılım firmanız size olan destek ve yardımları
  • E-ticaret sitenizin güvenirliliği, estetiğini
  • E-ticaret sitenizin sosyal medya entegrasyonu, reklamları, ürün fotoğrafları, açıklamaları vs. yeterlilik durumu,
  • Bu ve bunun gibi birçok soruda cevapları aramanız gereklidir. Bu sorularda ne kadar olumlu cevap almış iseniz başarı şansınız o kadar etkili olabilecektir.
  • Bir ürün satıyorsunuz, örnek ; “bayan spor ayakkabıları” olsun bu kelime Google da ne kadar aranıyor,  kimler internette reklam veriyor, reklam verenlerin fiyat aralığı nedir. Marka ile arama yapılıyor mu?, ürün resimleriniz birince elden size mi ait (resimlerin kopya değil sizin yüklediğiniz site adınızla ilintili olmasına dikkat edin), ürün açıklamalarınız yeterli mi? Sosyal medya paylaşımlarını yapabiliyor musunuz, dış piyasaya göre fiyat avantajınız var mı? Farkınız var mı? Neden tercih edilmelisiniz ?
  • Bu sorularda size doğru yönlendirecektir. Ürününüzü inceleyen müşteri adaylarınız sizden başak aynı anda en az 3-5 sitede daha inceleme yapabilecektir. Bunlarda size arama motorlarında yakın rakipleriniz olduğunu unutmayın, siz bu siteleri önden inceleyin ona göre pozisyon alın.
  • Sizce e-ticaret sitenizdeki “bayan spor ayakkabısı” görsel olarak, model olarak, fiyat olarak, sitede anlatım şekli ve metni olarak daha mı inandırıcı, daha mı güven verici, daha mı albenili bakın. Bu sorular da olumlu cevapları kendinize verebiliyorsanız. O zaman bekleyin satış muhakkak gelecektir. Düşünmeden yoğun bir reklam da verebilirsiniz.
  • Ancak siz dahi baktığınızda hoş ve güven veren uygun fiyat sunan bir siteniz olmadığı kanısındaysanız o zaman hata yaptığınızı fark edin, zaten birçok rakibiniz var, zaten müşteri ile karşı yüz yüze pazarlama yapma şansınız yok, O zaman sitenizi baştan aşağı yukarıda belirttiğimiz kriterlere göre düzenlemesine gidin veya profesyonel site yönetimleri desteği alın.
  • E-ticaret elbette en iyi ticaret alanıdır.
  • E-ticaret te ancak en iyi olanlar her zaman kazanacak, kötü olanlar ise ayıklanacaktır.
  • Siz siz olun kötü bir e-ticaret sitesi sahibi olmayın.

18365 kez okundu