Öneriler/Makaleler Dolar Yükselirken Esnaf ve Tüccar Ne Yapmalı Dövizin Cıkış Nasıl Fırsata Çevrilir

Dolar Yükselirken Esnaf  ve Tüccar Ne Yapmalı  Dövizin Cıkış Nasıl Fırsata Çevrilir

Dolar ve Euro Yükselirken Esnaf ve Tüccar Ne Yapmalı. Döviz Çıkışın Firsata Nasıl Çevrilir.

Bugünler de ekonomik olarak ortalık toz duman. Bu belirsizlikler ve kötü gidişat Doların, Euro’nun ateşinin pek yakında düşmeyeceğini gösteriyor.

Ne yapmalı, İç siyasetin durumu ortada muhalefet partileri CHP ve MHP seçimlere gidip oylarını artıracağını düşünüyor hele MHP bu konuda oldukça umutlu, diğer taraftan AKP ise bu sefer tek başına gelebileceğini ve istikrar için halkın kendisine daha fazla oy vereceği kanaatinde.

Doların Seyrini Seçimler mi belirleyecek ?

Kasım 2015 Seçim Sonucu alternatifleri ne olur;

1- CHP  ve MHP’nin oyları artar ve AKP’nin oyları ciddi düşerse ne olur ?

İki muhalefet partisi CHP ve MHP’nin uyumlu bir koalisyon kurması pek muhtemel değil. Dövizin düşmesi muhtemel değil.

2- CHP ve MHP’nin oyları düşük oranda artar ve yine AKP’nin oyları düşerse ne olur;

Bu sefer yine AKP siz bir koalisyon matematiksel olamayacağı için bugünkü gibi yine çıkmaz sokak olacaktır.

3- AKP oylarını artırırsa, tek başına iktidar olursa ne olur;

Her şey süt liman yine olmaz. Çünkü bu sefer dış sorunlar, Belirsiz bir Suriye, Kuzey Irak ve Ortadoğu’nun durumu, HDP’den ve PKK’dan hiç bahsetmiyorum bu ülkemizde kısa sürede çözümlenecek bir mesele olarak görmüyorum. Çünkü en temel sorun karşı tarafta ciddi bir kin ve düşmanlık. Kolay kolay çözüm sağlanması mümkün olmayacaktır.

Yine AKP Tek parti iktidar olur, iç meselelerde çözüm süreci benzeri bir durumla (düşük bir ihtimal olsa da) uyum sağlasa da dış sorunlar, Çin Ekonomisinin düşüşe geçmesi ve karmaşık ve sonu belli olmayan bir Suriye varken, Türkiye’nin dertlerinin küçülmeyeceği ve büyüyeceği kanaatindeyim.

Peki, bu kadar sorun ve sorunlar varken fırsattan nasıl bahsedebiliriz.

Dövizin Yükselişi B2B Eticaret Sitelerinin Önemini Artırdı

Dışa açılarak, kaynayan kazanın dışına atlayarak tabiki;

Dünyada sorunlar bir tarafta devam ederken diğer tarafta hiç hız kesmeden büyüyen bir sosyal medya, bir internet teknolojileri bulunmaktadır. Sınıra ve siyasete bulaşmadan ticaret bu kanallarla büyümeye devam etmektedir.

Üretici, Sanayici, İthalatçı ve İhracatçı, alım satım yapan toptancı firmalar, Kobiler herkesin derdi satış, karlılık ve devamlılık. Bir firmanın ve de Bir ülkenin ticaret hacmi pozitif büyürse sıkıntılarında aynı oranda düşeceği belli,

peki, bu durumda nasıl ticaret yapılabilir nasıl artırılabilir. İhracat için doların ve Euro’nun yükselmesi TL cinsinden maliyeti olan yerli üretici ve firmalarımızın satış kapasite ve rekabet şansının yükseldiği anlamına da gelmektedir.

Her firmanın iyi kötü bir web sitesi veya bir mail adresleri var. Ancak bu çok yetersiz Şimdi bu kriz zamanında firmalarımızın dünyaya, en uç noktalara bile internet ile kendi markalarında ve isimlerinde kurulu e-ticaret siteleri satışa ve tanıtıma geçmesi gereklidir. Bugün Hindistan’ Flipkart.com Amerika da Amazon.com Çin de Alibaba.com satış rekorları üstüne rekorlar kırmaktalar. Bir haftada 150 milyon satışa ulaşan Flipkart.com rakamları dikkat çekicidir sanırım.

Ne Yapmalı, Nasıl Bir Yol İzlenmeli;

ÇOK DİLLİ B2B E-TİCARET SİTENİZ OLMALI ;

1- Türkçe haricinde İngilizce başta olmak üzere Birçok dilde çalışabilen altyapısı kuvvetli bir e-ticaret siteniz olmalıdır.

2- Bu sitede kurulu dillerde aynı zamanda Google gibi arama motorlarında diline uygun bulunabilmelidir.

3- Siteye Arapça kullanan bir müşteri girdiğinde site Arapça açılmalıdır.

4- Sitede tüm ürünleriniz, hizmetleriniz açıklamalı güven verici ve detaylı olmalıdır.

5- Toplu alışverişe uygun site B2B Özelliklerde olmalıdır.

6- B2B Alt yapılı site ile zaten var olan müşterilerinize hızlı ve maliyeti düşük bir hizmet sağlamış olacağınız için müşterilerinizi de bu siteye siparişleri için yönlendirmelisiziniz.

7- Tanıtım ve Uluslararası katılımcı olduğunuz fuarlarda kartvizitiniz ve kataloğunuz ile sınırlı kalmayın. B2B sitenizi tanıtan bir çalışmanız da olmalıdır.

8- Sektörünüzde hedeflediğiniz Ülkelere internet ve google reklamları ile etkileşimi sağlayıp daha fazla müşteri bulmayı sağlamalısınız.

9- Tüm bu hizmet ve çalışmalar için konusunda uzman profesyonel bir yazılım ve internet teknoloji firması desteğini de almalısınız.

 

ÇOK DİLLİ B2C SİTELER İLE DE SATIŞLAR YAPABİLİRSİNİZ.

İlla toptan satış değil bu tür siteler ile 80 milyonluk Türkiye yerine 5 milyarlık Dünya pazarına acılmaya nedersiniz ?

 

Toptan satış yapmak için; B2B e-ticaret siteleri açın, yurtdışında toplu ürün satışı için bu siteler ile ciddi alıcı müşteriler yakalayacaksınızdır. Döviz kurunun yükselmesi ile daha karlı veya daha düşük fiyatta satış yapma şansınızı bu sitelerle müşterilere ulaşarak perçinlemiş olacaksınız.

Dilerseniz B2C eticaret modelinde bi,r ste açarak dünyaya perakende satış yapın. Çok dilli altyapılı e-ticaret siteleri ile sadece Türkiye’de satış yapan bir site sahibi değil. Dünyanın her köşesine satış yapan bir internet mağazanız olmuş olsun.

Kriz zamanları hep ciddi kayıpların ve ciddi kazançların zamanıdır. Bu sefer Ülkemizi yani bizi çeşitli oyunlarla sıkıştırmak ve çökertmek isteyen bir takım batılı devletlerin oyunlarına ciddi ekonomik güç kazanımı ile ters köşe yapabiliriz. Onların pahalı üretimleri ve fiyatları karşısında büyük üretim gücümüz ile dünyanın yeni sınırlarını belirleyen sosyal medya siteleri ve güçlü e-ticaret siteleri arasında bizlerde daha güçlü olarak kazançlı çıkmalıyız.

Tüm dünya ile rekabette en önemli silah ekonomik güç olduğunu biliyoruz. Öyle ise kabuğumuz kırıp 2023 hedefleri olan 500 miyar dolar ihracat hedefimize 1 trilyon dolara çıkarıp buna internet üzerinden satışlarla pek ciddi katkı sağlayabiliriz. E-ticaretin geleçeği bunu işaret ediyor.

 

Bunun yolu yüzbinlerce firmanın bulunduğu ülkemizin her firmasının profesyonel çok dilli satış sitelerine sahip olması ile başlar.

Devamı pek ala gelecektir. Gelecek e-ticarettir. Ve gelecek geleceği erken görenlerindir.

22539 kez okundu