Hukuk Güvenli E-Ticaret SSL Sertifikasıyla Mümkün

Güvenli E-Ticaret SSL Sertifikasıyla Mümkün

E-ticaret konusunda en çok endişe duyulan konu güvenlik problemi olduğu düşüncesi. Fakat e-ticarette güvenlik için SSL Sertifikası var.

 

Peki SSL nedir? “Secure Sockets Layer” kısaltması olarak adlandırılan SSL ,Sunucu ile istemci arasındaki iletişimin şifrelenmiş şekilde yapılabilmesine imkan veren standartlaşmış bir teknolojidir.

 

SSL Sertifikası sahibi olan e-ticaret siteleri güvenli alışverişe olanak tanıyor. Bu sertifikaya sahip olan siteler müşterilerinin kişisel bilgilerin hem online hem de offline konumdayken koruma altına alır. Üyelik ve sipariş işlemleri gerçekleştirilirken verilen bilgiler SSL güvenlik sistemiyle korunmaya alınmaktadır ve üçüncü şahısların bilgilerinize ulaşmasının önüne geçilir.

 

Güvenli E-Ticaret Sitesi Nasıl Anlaşılır?

Bir e-ticaret sitesinin SSL Sertifikasına sahip olup olmadığını anlamak için iki şeye dikkat etmek gerekmektedir. Bunlardan birincisi işlem sürecinde internet tarayıcınızın en alt satırında bulunan anahtar ya da kilit simgesidir. İkincisi ise içinde olduğunuz sayfanın adresinin başındaki http:// , https:// olarak değişir. Bu güvenli alanda olduğunuzu ifade eder. İşlemlerinizle ilgili bilgileriniz şifrelenerek korunur. Bu bilgiler, ancak satış işlemleri sürecine bağlı olarak ve verdiğiniz talimat istikametinde kullanılır. Üçüncü kişilere gösterilmez, devredilmez; sadece bankanıza iletilir.

 

Daynex olarak tüm e-ticaret paketlerimizde gerek müşterilerimizin gerekse alışveriş yapacak kişilerin güvende olmalarını sağlamak için SSL Sertifikasına uyumlu hale getirdik. Ayrıca Deluxe, Standart ve Eko SSL Sertifikalarını müşterilerimize sunuyoruz. Müşterilerimiz istedikleri güvenlik seviyesine uygun SSL Sertifikasını seçerek e-ticarette kendilerini güven altına alabilir.

 

18236 kez okundu