Öneriler/Makaleler E-Ticaret Sitesinin Başarısında Etkili Tanıtım Yöntemleri

E-Ticaret Sitesinin Başarısında Etkili Tanıtım Yöntemleri

E-Ticaret Sitesinin Başarısında Etkili Tanıtım Yöntemleri

E-ticaret sektörüne her gün yeni girişimciler adım atıyor, peki her e-ticaret sitesi başarıya ulaşabiliyor mu? E-ticaret sektöründe başarı görünenin aksine oldukça zor sağlanıyor. 

Başarı elde etmek için tanıtım yapmak gereklidir. Tanıtımın birçok yolu vardır.

Tanıtımı iyi yapılan web sitesi veya e ticaret sitesi ziyaretçileri çok olacaktır. Ziyaretçisi çok olan sitelerinde satışları paralel biçimde artış gösterecektir.

Peki! Nelerdir en etkili Eticaret ve web sitelerinin tanıtım yöntemleri?

E-TİCARET SİTESİ TANITIM  Başarı için en temel ihtiyaç sabırlı olmak. Siteler kuruldukları gibi yüzlerce ürün satışı yapamıyor. Ürün satabilmenin yolu tanıtım ve reklamdan geçiyor. E-ticaret sitesi sahiplerinin pek çoğu bu ayrıntıyı atladıkları için başarısız sonuçlarla karşılaşıyor.

E-ticarette başarılı olmak için çok iyi bir siteye sahip olmak ve mutlaka profesyonel bir kurumdan destek ve hizmet alıyor olmak gereklidir.

E TİCARET SİTESİ REKLAM YÖNTEMLERİ 

Müşterilere ulaşabilmek için sitenin kurulduğundan insanların haberdar edilmesi gerekmektedir. Bunun çeşitli yolları vardır. En etkili yolları ise arama motorlarında ana sayfada yer almak için sitenin optimize edilmesi, Google Adwords reklamları ve toplu mail gönderimi, sosyal medya hesapları, kulaktan kulağa fısıltı gazetesi, interaktif reklamlar, görsel ve yazılı basın reklamları, billboard ve araç giydirme reklamları başlıca olanlarıdır

En Temel Tanıtım Yöntemleri;

Google Seo Çalışması; Eticaret sitesinin satışa ihtiyacı var ve arama motorlarında bulunmanız gereklidir. O zaman sitenizi daha çok kelimede daha üst sıralarda olması gerekir. Profesyonel SEO çalışmaları ile web siteniz veya Eticaret siteniz sürekli optimize edilerek Google gibi arama motorlarında üstlerde birçok kelimede bulunur hale getirilir. Bu da size yeni müşteriler demektir.

SEO ÇALIŞMALARI TANITIMIN EN DEVAMLI VE KALICI YÖNTEMİDİR.

Google Adwords Anahtar Kelime Reklamı; Yeni açılmış siteler dolayısıyla Google aramalarında hemen üst sıralara gelemeyebilir. İşiniz ile ilgili kelimlerde hemen bulunmak isterseniz Google adwods reklamları size göredir. Bir Adwords hesabı açarak aramalarda tıklama başına maliyetle üst sıralara gelirsiniz. Hatta serbest rekabete açık olan bu alanda sitenizi en üst sıraya 1. Sıraya bile taşıyabilirsiniz. Google da 1. Sırada çıkmanın yolu Adwords den geçer .

ADWORDS ANAHTAR KELİME REKLAMI HEMEN SATIŞ BEKLEYENLERİN TANITIM YÖNTEMİDİR.

Google Görsel Reklamları; Google un bir diğer reklam türü görsel reklamlarıdır. Hem Google sitelerinde hem de farklı web sitelerinde görsel reklam alanlarında Google vasıtası ile sitenizi tanıtabilirsiniz, Bu yöntem sık kullanılan ve etkisi yüksek olan bir reklam türüdür. Yine tıklama başına bedel ödemesi ile fiyatlandırılır. Reklam vereceğiniz sitenin hit durumuna göre tıklama başına maliyet değişebilir.

GÖSEL REKLAMLAR DAHA ÇOK VİTRİNLİK ÜRÜNLERİN REKLAM VE TANITIM ALANIDIR.

Google Yeniden Pazarlama; Eticaret sitenize bir defa gelen veya sektörünüzde arama yapan farklı bir siteye girmiş olanlara Google sizin sitenizi öncelikli reklamını gösterir. Siz Oto lastik aramışsanız devam eden zamanlarda sürekli sitelerde Oto lastik reklamlarını görürsünüz. Bu Google un yeniden pazarlama ile tanıtım ve reklam türüdür.

YENİDEN PAZARLAMA KAÇAN MÜŞTERİLERİ KAZANMAKTA BİREBİR TANITIM YÖNTEMİDİR.

Google Mobil Reklamlar; Google Android, rehber, haritalar veya Google play gibi uygulamalarını kullananlara çeşitli bölümlerinde gösterdiği mobil uygulama reklamlarıdır. Hedefinde mobil kullanıcı olanların

MOBİL REKLAMLAR MOBİL CİHAZLARDA YAPILAN TANITIM VE REKLAM TÜRÜDÜR.

Google- Yuotube Reklamları; Youtube üzerinden yapılan reklam ve tanıtım çalışmaları

Google Gmail Mailing Reklamları; Gmail hesabı kullananlara ilgili alanlarındaki konular

Google Alışveriş Reklamları; Google aramalarda aranılan kelime bir ürün ise hemen alışveriş ve fiyatlarla ilgili reklamlarınızı gösterebilirsiniz.

YÜKSEK REKABET VE HIZLI ÜRÜN SATIŞI TANITIMI İÇİN BİREBİR MODELDİR.

Facebook Reklamları; Facebook üzerinden beğeni ve takipçi sağlama, sitenize ziyaretçi çekme, ürün tanıtımı ve satışı şeklinde yapılan reklam türleridir. Müşteri kitleniz sosyal medyayı çok kullanır diyorsanız bu tür de sitenizi için en iyi tanıtım yöntemlerinden biridir.

FACEBOOK REKLAMLARI İLE SİTENİZİ UCURUN

İnstagram Reklamları; İnstagram üzerinden de facebook üzerinden olduğu gibi ürünlerinizi reklamını tanıtımını yapabilirsiniz.

Twitter Reklamları; Twitter reklamları ile e-ticaret sitenizin veya web sitenizin reklamlarını yapabilirsiniz.

Toplu Mail ile Pazarlama; Her ne kadar izinsiz toplu-mail gönderimi yasaklanmış olsa da izinli mail gönderimi ve ticari adreslere mail gönderimi ile tanıtım halen en revaçta reklam türlerinden biridir.

Toplu mail gönderimi ise hem yeni müşterilerin siteyi tanıması, hem de eski müşterilerin yeniden kazanılması açısından önem taşır. Eski müşterilerinize sitenizi tekrar hatırlatarak tekrar ürün ve hizmetlerinizden faydalanmalarını sağlayabilirsiniz.

TOPLUMAİL GÖNDERİMİ ETKİSİ VE DÖNÜŞÜMÜ EN YÜKSEK TANITIM TÜRÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR.

Toplu Sms ile Pazarlama; Toplu sms de izinli telefon numaralarınız varsa sık gönderim yapılmaması kaydı ile müşteri sağlamada etkili olabilen tanıtım türüdür. Daha çok indirimler veya fırsat sunumları özel gün kutlamaları konu başlıklarında kullanılması tavsiye edilir.

Yandex Reklamları; Yandex üzerinden arama alanında üst sıralarda çıkmak için verilen reklamlardır bu alanda da tanıtım ve reklamlar ile Eticaret sitenizi müşteri ve ziyaretçi çekebilirsiniz.

Destekleyici Tanıtım yöntemleri

Sosyal Medya Paylaşımları; Sosyal medya hesaplarınızda sürekli ve can alıcı paylaşımlarda bulunmalısınız. Ucuz reklam yöntemlerinden ziyade zeka ve etkileyici olacak türde paylaşımlar sitenizin tanınmasına destek olacaktır.

YÜKSEK SAYIDA BEĞENİNİİZN OLMASI BU KİŞİLERİN HER AN PAYLAŞIMLARINIZI GÖREBİLECEK OLMASIDIR.

Web site veya Eticaret Sitesi Blog Sayfalar; Web sitenizde veya Eticaret sitenizde sürekli içerik bilgi, makale, haber ve duyuru gibi yazılarınızla zenginleştireceğiniz blog bölümü olmalıdır.

İnteraktif Aktif Site Reklamları; Çok yoğun trafik çeken medya şirketlerinin veya potaların kendi reklam ajansları bulunur. Bunlar ile de bu tip yüksek ziyaret çili sitelerde görsel reklamlar yapabilirsiniz.

Haber Reklam ( Advertorial ); Genelde haber sitelerinde bir haber gibi sunulan aslında firma yararını amaç edinen tanıtım reklam türüdür.

HABER REKLAMLAR İLE ÇOK HIZLI BÜYÜYEN SİTE ÖRNEKLERİ VARDIR. ÖNEMLİ OLAN HABERİN ETKİSİ  

Şehir Billboard reklamları; Şehir cadde üstlerinde veya görünür bölgelerde bina giydirmeleri ile verilen reklam türüdür. Bu tip reklamlarla da Eticaret sitenizi reklam ve tanıtımını yapabilirsiniz.

Otobüs, Metro, Park ve Açık Alanlarda; toplu ulaşım araçları, banklar, parklar ve metro istasyonları ve hatta araçların üstüne yapılan uygulamalar gibi insanların günlük hayatta yoğun kullandığı bölgelerde görsel reklamlar ile web sitenizi tanıtımını yapabilirsiniz.

MARKALAŞMA İÇİN GÖRSEL AÇIK ALAN TANITIMLARI

Stand Reklamları; Metro çıkışları, şehir meydanları, etkinlikler, kalabalık caddelerde kurulacak standlar ile ürün tanıtımı ve web sitenizin, Eticaret sitenizin tanıtımlarını yapabilirsiniz.

Fuarlar; Sektörünüz ile ilgili olsun olmasın fuarlar çok etkili tanıtım alanlarındandır. Çünkü bu tür fuarlarda genelde tüketici ve üretici firmalar daha yoğun bulunur.

Basılı Yayın Dergi ve Gazete; Medya organlarında verilecek reklamalar da düşük etkisi olsa bile Eticaret sitenizin tanıtımında etkili olabilir.

Tv ve Sinema Salonları Reklamları; Televizyonlarda ve sinemalarda yapılacak reklam v tanıtım türüdür.

Devamlılık ve Markalaşma ile tanıtım yöntemleri;

Ürünlerinizi Video ile Anlatın; ürünleriniz ve firmanız hakkında tanıtım yapacağınız kısa metrajlı reklam filmleriniz youtube, dailymotion, izlesene, vb gibi partallarda, sosyal medya hesaplarında paylaşımlar il sürekli izlenmesi sitenize etkili bir markalaşma katacaktır.

Youtube Etkin Kullanım; youtube ta her ürün ve hizmetiniz için ayrı ayrı bilgilendirme, kurulum vs gibi videolarla tanıtım ve markalaşmanıza destek olabilirsiniz.

Hediyeler Verin; Sizden bir şekilde ürün almış olan kişilere ürünlerini gönderirken bir küçük hediye ekleyin güzel sürekli kullanılabilecek bir torba, bir lavanta keseciği bile sizin markanız için çok şeyler kazandırabilecektir.

Kulaktan Kulağa Fısıltı; İyi şeyler yapın, farklı olun, kendinizi hissettirin. En etkili reklam ve tanıtım türü elbette sizin gıyabınızda yapılacak olan tavsiyelerdir.

SİTENİZİ BİRİLERİ BİRİLERİNE TAVSİTE EDİYORSA DOĞRU YOLDASINIZ DEMEKTİR.

Kaliteli Ürün, Hızlı Sevkiyat; Ürünlerinizi ucuz satacağız diye kalitenizden ödün vermeyin n pahasına olursa olsun her zaman kaliteli olan yöntemi seçin.

ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYE;

Özel ambalaj, hediyelik kutular; Ürünlerinizi kargo ederken kırılacak veya hassa ürünleriniz için özel ambalajlar, özel kutular yaptırın bunlar ile sevk edin. Bir zaman sonra kişiler bu kutuları atmayıp evlerinde başka türlü değerlendirecek ve her gördüklerinde sizi hatırlayacaklardır. Bu markalaşmanız ve sürekli müşteriler edinmeniz için çok isabetli bir tanıtım şekli olacaktır.

Mutlu Müşteriler; Yukarıda saydığımız kalite ve farklılıklarını ile birlikte müşterilerin iade istemi, değişim istemi veya farklı talepleri karşısında hızlı v etkili olun. Bu size sayıları azımsanmayacak kadar bağımlı mutlu müşteri kitlesi oluşturacaktır.

ÜRÜN TANITIM YÖNTEMLERİ 

Bu hizmet bir e-ticaret sitesinin başarısı için hayati önem taşımaktadır. Girişimciler bu hizmetlerden faydalandıkları taktirde kısa veya orta süre içerisinde geniş müşteri kitlelerine erişebilmekte, bu sayede ürün satışlarına başlamaktadırlar.

Optimizasyon Başvurusunda Bulunmak İçin Tıklayın.

Toplu Mail Paketlerimizi Görmek İçin Tıklayın.

 

25584 kez okundu