WOY E-ticaret Sitenize Ürün Eklerken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

E-ticaret Sitenize Ürün Eklerken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

E-ticaret sitelerinin başlıca kullanım amacı tabii ki de ürün satmaktır. E-ticaret sitelerinde ürün sayfalarının, sitenize gelen ziyaretçileri müşteriye çevirebilmek için özel ve titizlikle hazırlanması gerekmektedir. Ürün sayfalarında yapılan ufak bir yanlışlık veya yanlış bir bilgi aktarımı sitenize olan bakış açısını değiştirebilir müşterinizin güveninin sarsılmasına sebep olabilir.
Bu sebeple ürün sayfalarında dikkat edilmesi gereken kuralları 8 başlıkta özetledik. Neymiş bu kurallar gelin birlikte inceleyelim.

E-ticarette başarıyı yakalamak, başarılı bir e-ticaret sitesi sahibi olmak için yapılması gerekenler:

Sayfa Linkleri
Müşterilerinizin aradığı ürünü daha rahat bulabilmesi için ve aramalarda rakiplerinizin önünde olabilmek için sayfalarınızın öncelikle Google alt yapısına sahip olması gerekmektedir. Sayfa URL bölümünde mutlaka ürünü tam açıklayan bir URL oluşturulmalıdır.

Ürün İsimleri
Ürün ismi en önemli konulardan biridir. Biraz zorlanabilirsiniz fakat ürün isimlerinizin rakiplerinizden farklı olması, Google aramalarını tetikleyecek şekilde olması ve müşterinizin rahatlıkla anlayabileceği şekilde olması gerekmektedir.

Ürün Görselleri
Aranan ürün bulunduktan sonra kullanıcıyı ilk cezbeden bölüm ürün görselidir. Ürün görseli net, anlaşılır ve doğru biçimde ise ziyaretçinizin ilgisini çekebilirsiniz. Ürün görseliniz bulanık veya ürünün yarısının göründüğü bir görsel eklenmiş ise üzgünüz ziyaretçinizi baştan kaybetmiş olursunuz. Ürün görselleriniz 1 adet ile sınırlandırmamalı, ürünün birden fazla görselini eklemelisiniz. Görsel aramalarda da bulunabilir olup, sitenize ziyaretçi çekebilirsiniz bunun içinde ürün görselinizi Google kurallarına uygun ve optimize edilmiş şekilde eklemeniz gerekmektedir.

Ürünü Açıklama Metinleri
Ürün açıklama alanına pek önem verilmese de kullanıcıların en önem verdiği konulardan biridir, çünkü sadece ürün görseli ve ismiyle bir ürünü satın alınmasını beklenemez. Kullanıcı ürün hakkında detaylı bilgiyi, özelliklerini, kargo seçeneklerini, ödeme seçeneklerini ve bunun gibi birçok bilgiyi öğrenmek ister. Gerekli bilgi aktarımını kullanıcıya sağlamazsanız soru işaretleri ve tereddütler ortaya çıkabilir. Ancak bu bilgilerin gelişi güzel değil, açıklayıcı, kurallı ve Google uyumlu oluşturulması gerekmektedir.

Sayfa Hızı
Sitenizin ve detay sayfalarının hızlı açılması önemli detaylardan biridir. Hızında aksaklık olmaması ve akıcı bir şekilde sayfalar arasında geçiş yapılması gerekmektedir. Aksi halde sitenizi ziyaret eden kullanıcılar sıkılabilir ve sitenizi terk edebilir.

Yönlendirici Butonlar ve Diğer Ürünler
Ürün sayfanızda kullanıcılarınızı yönlendirici yani harekete geçirici butonların doğru yerde ve doğru renklerle kullanılmalıdır. Örneğin; Satın Al butonunun göze çarpacak bir yerde ve yeşil renkte olmasını önermekteyiz. Ürün detay sayfasında diğer ürünlerinize de yer verebilirsiniz.

 

İnternette Başarı İçin Tek Seçenek WOY

Woy web dünyasında sektörünüzün en iyisini yapabilmeniz için ihtiyacınız olan her konuda size yardımcı olabilir. Web sitenizi, sosyal medya hesaplarınızı, kampanya stratejilerinizi, reklamlarınızı ve tüm teknik detayları online kazancınızı büyütmek için yönetebiliriz.

Web sitenizin tüm yönetimini devralıyor, Google kurallarına uygun olarak düzenli periyotlarda güncellemeler yapıyoruz. Google Seo, Google Adwords, Sosyal Medya Yönetimi ve ihtiyacınız olan diğer tüm konularda sizlere yardımcı olabiliriz.

 

25411 kez okundu